LSS – Luleå Seglarsällskap

Luleå Seglarsällskap är skapat för att utbilda främja god sjömanskap inom segling och motorbåtsport med fokus på Luleå område. Detta sällskap upprättades redan år 1984 och är i och med detta en av Sveriges äldsta sportklubbar. På grund av detta finns också en gedigen erfarenhet inom segling i denna anrika och historiska klubb.

Alla som är intresserade av sjöfart och segling är välkomna att kontakta LSS och höra vidare om hur man kan gå med och bli aktiv i denna klubb. Det är inte bara fokus på segling i denna klubb utan det finns också medlemmar som är motorbåtsägare och kunniga inom det området.

luleå seglarsällskap

Det finns två klubbanläggningar som man kan säga ingår i LSS, nämligen Jollestugan ute på Granudden samt Klubbanläggningen som ligger ute på Liggskär.  Vid Jollestugan kan man utbilda sig som ung sjöman, segla optimist och jolle och lära sig allt om segling, knopar och allmän sjömanskap. Det är utbildare från LSS som lär ut sjömanskap här. För dig som vill ha bättre koll på sjön kan vi rekommendera självstudier via www.maringuiden.se som är Sveriges främsta sajt om aktiviteter på havet.

LSS vatten är främst Luleå skärgård som faktiskt har mer än 700 stycken öar och denna skärgård ingår i Piteå skärgård som ligger söderut samt Kalix skärgård som ligger norrut. Dessa är riktigt bra vatten att segla i, och många har ännu inte fått upptäcka det magiska med Luleå skärgård. Solen är ständigt uppe under sommarhalvåret vilket innebär långa och underbara seglingsdagar och annan aktivitet på sjön. Spana in LSS hemsida om du vill veta mer om hur du kan gå med eller bli aktiv i LSS, eller om du bara undrar mer över verksamheten eller de vatten som ligger i eller kring Luleå skärgård.

Hos Luleå Seglarsällskap finns det något för alla att bli delaktiga i. Spana in deras klubbhemsida om du vill veta mer eller ta kontakt med LSS direkt. Segla lugnt!

Luleå Segelsällskap (LSS) har ny hemsida och hittas nu på http://www.bottenviken.se/lss.